Leer overtuigend pitchen en versterk je zelfpresentatie! Krijg praktische tips, boost je zelfvertrouwen en houd elke aandacht vast tijdens netwerkgelegenheden. Ontketen je professionele potentieel!

 • Leer jezelf beter te profileren
 • Weet hoe je de aandacht moet pakken en vasthouden
 • Vertel gemakkelijk en ontspannen een inspirerend verhaal
 • Leer anderen inspireren met jouw expertise
 • Krijg inzicht in hoe je overkomt, communiceert en jezelf presenteert

Op borrels en andere netwerkgelegenheden zul je jezelf regelmatig aan anderen moeten presenteren. Waar ben je mee bezig? Wat is je plan? Wat kan jij betekenen voor een ander? Kortom: je pitch.

Tijdens onze eendaagse training Pitchen: je persoonlijke presentatie gaan we aan de slag met hoe je jouw verhaal kunt presenteren op een goede, ontspannen en zekere manier. We besteden aandacht aan je zelfvertrouwen en je krijgt praktische tips voor lastige situaties. Hierbij kun je denken aan hoe je ermee omgaat als alle ogen op jou zijn gericht. Natuurlijk gaan we ook je pitch oefenen en verscherpen tijdens de training en hoe je de aandacht kunt pakken en vasthouden.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Presentatie:

  Hoe presenteer jij jezelf het beste? Praat over je passie, raak je mensen en toon je wat je in huis hebt?

 • Persoonlijke doelstellingen:

  Wat wil je bereiken?

 • Kwaliteiten en valkuilen:

  Door inzicht te krijgen in je kwaliteiten leer je jezelf beter te profileren en leg je minder de focus op je valkuilen

 • Aandacht pakken en vasthouden:

  Hoe krijg je aandacht en vooral: hoe houd je dit vast?

 • Lichaamstaal:

  Je krijgt inzicht in hoe lichaamstaal werkt en hoe je dit kunt gebruiken

 • Omgaan met lastige situaties:

  Hoe ga je om met lastige vragen, kritische mensen, tijdsgebrek e.d.?

 • Zelfbeeld en zelfvertrouwen:

  Ontwikkel een positieve kijk op jezelf en verhoog daarmee je zelfvertrouwen

 • Communicatie:

  Krijg inzicht in hoe het communicatieproces werkt

Resultaten

Na het volgen van de training:

 • heb je een aantal handvatten gekregen waardoor je jezelf sterker kunt profileren;
 • heb je een perfecte pitch;
 • ben je gewapend met praktische tips in lastige situaties en
 • weet je jezelf te presenteren op een manier die recht doet aan wie je bent.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die zichzelf beter willen leren profileren om zo het beste van zichzelf te laten zien. Herken jij je in één of meer van onderstaande punten?

 • Je wilt gemakkelijker en ontspannen jezelf presenteren op netwerkbijeenkomsten, vergaderingen of andere bijeenkomsten
 • Je wilt meer inzicht krijgen in hoe je overkomt
 • Je wilt jezelf verbeteren op het gebied van communiceren en presenteren

Deze lijst is natúúrlijk niet compleet: iedereen is immers anders: Waar wil jíj aandacht aan besteden op het gebied van pitchen?

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Pitchen: je persoonlijke presentatie referenties - Gemiddeld cijfer 8.3

 • "Goede inhoudelijke training; toegesneden op de vraag van de cursist."

 • “Learnit Training is in staat in korte tijd je organisatie te leren kennen en bij trainingen snel tot de kern door te dringen.”

  J. Dullaart, Cees Advocaten
  Beoordeling 8.2
 • "Ik ben zeer tevreden over de cursus. Heb er meer gehaald dan ik had verwacht en dat is altijd goed."

 • "Perfecte training!! Erg pragmatisch en direct toepasbaar!!!"

 • "Duidelijke training waar ik veel aan heb gehad voor mijn werk. Echte aanrader."

  Learnit referenties

  Bekijk alle trainingen