Learnit Training

Gratis cursus Presenteren

Schitteren in de schijnwerper

Tijdens een presentatie sta jij in de schijnwerper. Jij staat letterlijk lijnrecht tegenover het publiek. Als enkeling tegenover de groep. De mens is in wezen een groepsdier en voor de meesten onder ons is het toespreken van een groep een enorm stressvolle gebeurtenis. We willen niet uit de groep vallen en falen onder toeziend oog van publiek.

Om niet te falen moet een presentatie goed worden voorbereid. En hier gaat het meestal fout. Men denkt vaak dat een presentatie voorbereiden gelijk staat aan het maken van powerpoint dia's met daarop hetgeen je wil zeggen. Daarna is het een kwestie van je powerpoint 'doen' voor het publiek. Gevolg: een publiek dat vechtend tegen de slaap staart naar dia's. Hopend dat het snel voorbij is. En dat hoopt de presentator vaak ook. Herkenbaar? Mooi. Zo ga jij het nooit meer doen. Nu ga je leren hoe je een presentatie voorbereidt, hoe je powerpoint wel goed gebruikt en hoe jij die ontspannen en goede presentator wordt. Jij gaat schitteren in de schijnwerper.

Deze online cursus is een praktische cursus. Bij elk hoofdstuk staan oefeningen. Het is een must om deze oefeningen ook daadwerkelijk uit te voeren. Presenteren kan men alleen al doende leren. Wil je professionele feedback en specifiek op jou gerichte theorie en oefeningen, schrijf je dan in voor onze cursus 'Overtuigend presenteren'.

Deze gratis cursus is ook als downloadbare PDF beschikbaar.

  1. Waar, wie, wat en waarom?
  2. Inhoud van presentatie
  3. Powerpoint
  4. In de schijnwerper staan
  5. 'De Dag' en evalueren