Verhoog je productiviteit en verminder stress met onze training, gericht op het effectiever inzetten van je hersencapaciteit.

 • Kleine groepen
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Wordt er ook steeds meer verwacht van jou op je werk en krijg je het drukker en drukker? Dan ben je niet de enige, want bij bedrijven en organisaties moet steeds meer werk worden verricht door hetzelfde aantal mensen of soms zelfs met minder. Om jouw werk toch met plezier te blijven doen en niet gestrest te raken, is het zaak effectiever te leren werken. Gelukkig kun je dit leren, zodat je meer informatie kunt verwerken in een kortere tijd.

In de training krijg je inzicht in de werking van je brein, waardoor je kunt leren jouw hersencapaciteit beter te benutten en sneller te leren. Ook stimuleren we het geheugen, waardoor je het geleerde gemakkelijker kunt onthouden. Voor werknemers betekent dit minder stress en met meer energie aan het werk. Jouw organisatie krijgt hier meer productiviteit voor terug. Een win-winsituatie voor beide partijen dus!

Onderwerpen

 • Hoe werken de hersenen?
 • Het beter benutten van de hersencapaciteit
 • Sneller leren
 • Effectiever informatie verwerken
 • Productiviteit verhogen

De snelheid waarmee opgedane kennis veroudert maakt het noodzakelijk technieken te leren die ons in staat stellen sneller te leren en informatie beter te verwerken. Naast de werking van de hersenen en het aangeven van praktische tips om ze in een kantooromgeving beter te benutten zal daarom ook aandacht besteed worden aan de volgende onderwerpen:

 • Mindmapping: een techniek om andere delen van de hersenen te activeren waardoor je sneller leert en beter kunt onthouden. Deze techniek is onder meer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en jouw creativiteit te vergroten.
 • Studietechnieken en informatieverwerken: hoe kun je, op een ontspannen wijze, sneller leren met een beter rendement? En hoe kun je jouw concentratie en motivatie verbeteren? Welke praktische zaken kun je bij jouw werkplek veranderen om effectiever te werken?
 • Geheugen: hoe werkt jouw geheugen en hoe kun je dit verbeteren? Hoe kun je geheugentechnieken toepassen bij het onthouden van namen, getallen en andere zaken?
 • Snellezen: welke technieken gebruikt de wereldkampioen snellezen? Wat kun je doen om jouw leessnelheid in korte tijd te verdubbelen en daarna verder op te voeren met een beter begrip?

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij jou uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en jou zélf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor managers en medewerkers die veel informatie te verwerken krijgen en veel en snel nieuwe kennis moeten opdoen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Braintraining: slimmer en productiever werken referenties - Gemiddeld cijfer 8.6

 • “Leuke en leerzame training waarin je op een gevarieerde manier technieken aangereikt krijgt om te leren snellezen en te mindmappen. Van praktische waarde voor werk en privé.”

  H. van der Wal-Westendorp, Provincie Groningen- Braintraining: slimmer en productiever werken
  Beoordeling 7.4
 • “Uitermate praktische training, waar ik heel veel aan heb gehad. Gedachten een stuk beter op orde en geheugen beter benut door gebruik van mindmapping. Snellezen is vooral een kwestie van oefenen, maar de handvatten die je mee krijgt maken het wel makkelijker.”

  C. Sam-Sin, NUON- Braintraining: slimmer en productiever werken
  Beoordeling 9.6

  Learnit referenties