Cursus Spanning te lijf, mijn lichaam onder controle
 • Geef je zelfvertrouwen een boost
 • Leer de kracht van je lichaam kennen
 • Word comfortabeler in spannende situaties
 • Ervaar hoeveel je kan bereiken door middel van improvisatie
 • Overwin angsten

Je lichaam is je instrument, maar soms kan dit instrument haperen en je tegenwerken. Dit kan behoorlijk wat spanning oproepen. Tijdens deze training gaan we de spanning letterlijk te lijf: uit het hoofd en in het lichaam! Je leert je je lichaam opnieuw kennen aan de hand van fysieke oefeningen. Door de spanning aan te gaan, uit te vergroten en middels speelse technieken onder controle te krijgen, merk je dat de focus verlegd wordt en blokkeringen worden opgeheven. Waardoor je jouw doelen ontspannen en met meer plezier behaalt.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Spanning te lijf, mijn lichaam onder controle

Je ademhaling stokt tijdens die eerste date, net voor dat belangrijke sollicitatiegesprek moet je ontzettend nodig naar het toilet, en tijdens een korte speech voor jouw getrouwde vrienden stoppen je handen niet met trillen.

Spanning… Dezelfde spanning die je in gereedheid brengt bij een bedreigende situatie en ervoor zorgt dat je snel keuzes kunt maken, verlamt je op momenten waarop je juist tot je recht wilt komen. Nu is het mogelijk daar een stokje voor te steken door jezelf rationeel toe te spreken en realistisch naar de situatie te kijken, maar dat helpt niet meer wanneer het lichaam het al heeft overgenomen, soms heeft jouw lichaam een eigen agenda!

De winst zit hem in het leren kennen van je lichaam en erachter komen welke taal jouw lichaam spreekt, zodat je vat krijgt op het systeem dat jou ook tot grote hoogtes kan brengen.

Maar waar kun je dan op letten en hoe pas je dit toe op het moment suprême? Tijdens deze training leer je lichamelijke reacties te herkennen en interpreteren, en kom je erachter je hoe je hier aan de hand van fysieke oefeningen mee om kunt gaan.

Onderwerpen

 • Oorzaken van lichamelijke reacties
 • Interpreteren van lichamelijke signalen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Stemoefeningen
 • Visualisatie oefeningen
 • Tips & trics om je lichaam voor de gek te houden

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die zijn of haar lichaam wil begrijpen en onder controle wil krijgen (tijdens spanningsvolle situaties). 

Resultaten

Na afloop van deze workshop:

 • Weet je wat de oorzaak is van jouw lichamelijke reacties
 • Herken je de signalen die jouw lichaam je geeft
 • Kun je met jouw lichamelijke reacties omgaan tijdens spanningsvolle situaties 

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit de workshop aan op alle type deelnemers. Er zit actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces. In onze workshop nodigen wij je uit om continu te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélf de vertaalslag te laten maken.

Opmerking

Overwin angsten

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 1 dag
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 665,50 € 562,65

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 1 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.