Learnit Training

Cursus Tekstschrijven voor intranet en internet

Bij een goede website is het direct duidelijk wat elke pagina te bieden heeft, de teksten zijn informatief en prettig om te lezen, alle onderdelen zijn los te begrijpen maar vormen toch een geheel, en het is eenvoudig om je weg door de site te vinden.

In de training Tekstschrijven voor intranet en internet leer je sterke webteksten te schrijven. We gaan uitgebreid in op de eigenschappen van het intranet/internet en het gedrag van je lezers. Je leert het doel en de doelgroep van de tekst te identificeren en je tekst hierop te richten. Stijl en toonzetting komen ruimschoots aan bod. Je leert informatie zó te structureren dat de gebruiker direct weet waar hij aan toe is. Je leert de inhoud kernachtig samen te vatten in titels, koppen en hyperlinks.

Onderwerpen

 • Doel en doelgroep
 • Lezersgedrag
 • Zoekstrategieën van gebruikers
 • Stijl en toon
 • Informatie structureren
 • Overzicht bieden
 • Interactiviteit
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Resultaat: actie van de gebruiker
 • Beelden gebruiken
 • Zoekmachines aanspreken
 • Beoordeling bestaande websites
 • Do's en don'ts

Na afloop van de training schrijf je heldere, levendige webteksten. De boodschap komt aan en je lezer wordt uitgenodigd tot het ondernemen van actie.

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen experimenteren met teksten en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van de manier waarop je schrijft. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélfde vertaalslag te laten maken.

Deelnemers

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die zich (verder) willen bekwamen in het schrijven van teksten voor intranet en internet.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 475,-

Subtotaal

€ 475,-

btw 21%

€ 99,75

Totaal incl. btw

€ 574,75

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Tekstschrijven voor intranet en internet is beoordeeld met een gemiddelde van 8.2.

“Voor het schrijven van eigen websites of intranet berichten te plaatsen is het een goede en duidelijke cursus.” - Be­oor­de­ling: 7.1

M. Tromp, Detailresult Services - Tekstschrijven voor intranet en internet

“Met de cursus is werken met kleine groepen beter zodat je optimale aandacht kunt krijgen. Goede balans qua theorie en praktijk.” - Be­oor­de­ling: 7.3

W.R. Titawano, Reed Business - Tekstschrijven voor intranet en internet