Cursus Nederlandse spelling en grammatica
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Een correcte spelling is erg belangrijk om je werk goed te kunnen doen en serieus te worden genomen. Maar hoe zat het ook alweer met die d's en t's en is het nou persé of per se? In deze training fris je je kennis op.

Ja, ik wil meer weten

“De training hebben wij, mede door de professionaliteit van de docente, als zeer zinvol ervaren.” - Be­oor­de­ling: 9.1

learnit Nederlandse spelling en grammatica

Cursus Nederlandse spelling en grammatica

Om de interne en externe communicatie binnen je organisatie professioneel te laten verlopen, is het correct gebruik van Nederlandse spelling en grammatica erg belangrijk. Je loopt het risico om minder serieus te worden genomen door collega's of zakenpartners wanneer brieven, e-mails of offertes vol spelfouten staan. De spellingwijzigingen van de laatste jaren hebben het er niet eenvoudiger op gemaakt. Want hoe zit het ook alweer met de tussenletters -n- of -s-? En is het per se of persé?

In de training Nederlandse spelling en grammatica spijker je in één dag je kennis over Nederlandse spelling en grammatica bij. Op deze dag komen de nieuwste spellingveranderingen uitgebreid aan bod. Na deze training ben je weer helemaal op de hoogte van alle officiële spellingsregels. Het schrijven en corrigeren van teksten verloopt voortaan foutloos!

Onderwerpen

 • Verschillen tussen de oude en nieuwe spelling
 • De tussenletter -n-
 • De tussenletter -s-
 • Accenttekens
 • Streepje of trema?
 • Werkwoordspelling (-d, -t, dt)
 • Vervoeging Engelse werkwoorden
 • Gebruik van hoofdletters
 • Los of aaneengeschreven?
 • Koppelteken
 • Engelse (werk)woorden
 • Afkortingen
 • Moeilijke zinnen makkelijker maken

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met interne of externe communicatie in de Nederlandse taal.

Voorkennis

Beheersing van de Nederlandse taal.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 1 dag
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 665,50 € 562,65

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 1 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus Nederlandse spelling en grammatica is beoordeeld met een gemiddelde van 8.2.

“De training hebben wij, mede door de professionaliteit van de docente, als zeer zinvol ervaren.” - Be­oor­de­ling: 9.1

S. Hoogenboom, BAM Groep - Nederlandse spelling en grammatica

“Bijzonder prettige en leerzame trainingsdag, fijn om op deze manier mijn kennis op te frissen en uit te breiden!” - Be­oor­de­ling: 9.0

M. van der Vlis, Stichting Niko - Nederlandse spelling en grammatica

“Handige opfriscursus” - Be­oor­de­ling: 8.1

Jordi Philippa, Swanborn optiek - Nederlandse spelling en grammatica

“Een persoonlijke, zeer professionele aanpak. De training was compleet toegespitst op mijn leerdoelen. Aan de hand van persoonlijke stukken gekeken waar mijn valkuilen liggen. Veel opdrachten gedaan, dit alles gepaard met een heldere uitleg van een kundige trainer. Naderhand nog een aantal stukken mee gekregen om mee verder te gaan. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.” - Be­oor­de­ling: 9.0

Truusje van Maastrigt, Bresc BV - Nederlandse spelling en grammatica

"Zeer duidelijke training. Weer een hoop geleerd, dan wel opgefrist. Er heerste een rustige sfeer. Iedereen kwam aanbod en er was genoeg ruimte voor eigen input en/of vragen. Ik heb de training als zeer prettig ervaren."

- Nederlandse spelling en grammatica

“De cursus was voor mij een goede opfrisser! De dagelijkse punten waar je tegenaan loopt en waarbij je denkt 'Hoe zat het ook alweer?', wordt uitgebreid besproken en behandeld. Daarnaast wordt alles goed verzorgd; de service, het contact tussen deelnemer en organisatie/trainer, materiaal etc. Kortom: een TOP cursus!” - Be­oor­de­ling: 8.6

Annemarie Mattijs, Ministerie van Defensie - Nederlandse spelling en grammatica