Learnit Training

Cursus Heldere teksten schrijven

Schrijven kan bijna iedereen wel. Heldere teksten schrijven vraagt echter om specifieke vaardigheden. Moet je voor je werk regelmatig een tekst afleveren, en worstel je soms met talige kwesties als tekstopbouw, woordkeus, informatiedosering en zinsconstructie? Of weet je soms niet hoe je een grote hoeveelheid informatie moet benaderen? Heb je, kortom, het gevoel dat je op taalgebied efficiënter te werk zou kunnen gaan? Dan is onze tweedaagse training Heldere teksten schrijven iets voor jou.

In de training leer je waar een goede, begrijpelijke tekst aan moet voldoen en hoe je deze criteria in je eigen teksten kunt toepassen. De trainer laat zien hoe je een tekst zo praktisch mogelijk kunt benaderen, en hoe je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen wordt duidelijk hoe je effectief en zonder omhaal kunt formuleren en hoe je een tekst logisch opbouwt. Tijdens de training ga je aan de slag met zowel klassikale opdrachten als met teksten uit jeeigen dagelijkse praktijk.

Onderwerpen

  • Opbouw van een tekst
  • Efficiënt schrijven
  • Woordkeus
  • Het benaderen van (grote hoeveelheden) informatie
  • Doelgroepgericht schrijven

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen experimenteren met teksten en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat u daadwerkelijk ervaart wat het effect is van de manier waarop je schrijft. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélf de vertaalslag te laten maken.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die regelmatig zakelijke teksten schrijven.

Voorkennis

Enige ervaring met het schrijven van zakelijke teksten en het hebben van taalgevoel is een pre. Bij aanvang van de training is het wenselijk enkele reeds geschreven teksten te tonen.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 475,-

Subtotaal

€ 950,-

btw 21%

€ 199,50

Totaal incl. btw

€ 1149,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Heldere teksten schrijven is beoordeeld met een gemiddelde van 8.

“Algemene indruk is zeer positief. Organisatie is flexibel, de trainer heeft een goed programma opgesteld. Korte lesstof, vervolgens in de praktijk toepassen.” - Be­oor­de­ling: 7.8

R. Jongsma, Gemeente Weststellingwerf

“Goede training met handvaten voor het opzetten van teksten. De inhoud, zinsopbouw en spelling komt allemaal aan de orde. Toe te passen op alle teksten.” - Be­oor­de­ling: 9

E. Reukers, Dura Vermeer Bouw Hengelo

“Duidelijke, plezierige en in de praktijk goed toepasbare cursus. Het blijft niet alleen bij heldere teksten schrijven maar ook een opfris stoomcursus spelling, heel verhelderend.” - Be­oor­de­ling: 9.1

A. Berisha, Wierden en Borgen