Python gebruiken voor Machine Learning met trainer André!

Hey André! Jij weet veel van Python. Kun jij ons meer vertellen over de basis van deze programmeertaal?

Python is een programmeertaal met Nederlandse wortels. Guido van Rossum is deze taal gestart in 1989 om zijn werk makkelijker te maken. In de loop van de tijd is er veel nieuwe functionaliteit aan de taal toegevoegd en er is voor gezorgd dat Python altijd open source is gebleven zodat iedereen kan bijdragen. Guido van Rossum is nog steeds heel belangrijk in het verbeteren van de taal.

Waarom is Python nou zo’n goede taal voor Machine Learning?

Python is een pragmatische taal en daardoor makkelijk te leren en te gebruiken. Dit maakt het voor personen die vooral geïnteresseerd zijn in machine learning en minder in de taal waarmee dit gebeurd, de ideale taal. Dit heeft er ook voor gezorgd dat Google en anderen de bibliotheken die gebruikt worden voor Machine Learning hebben geschreven zijn Python. Daarnaast is er ook op het internet veel informatie te vinden over machine learning in combinatie met Python.

Op 26 april geef je een (gratis) webinar over dit onderwerp, kun je alvast een tipje van de sluier oplichten van wat je dan gaat bespreken?

Het webinar is bedoeld voor personen die een beetje in Python kunnen programmeren en meer willen weten over machine learning. Eerst vertel ik welke gereedschappen (tools) het beste gebruikt kunnen worden om machine learning te doen met Python. Daarna vertel ik wat machine learning is en wat je ermee kunt doen. Als laatste laat ik voorbeelden zien van voorspellingen die je kunt doen met machine learning.

Klinkt interessant! En is dit webinar vooral interessant voor mensen die op hun werk met Python te maken krijgen of is het daarnaast ook interessant?

Het is zeker interessant voor mensen die op hun werk Python gebruiken en willen weten of machine learning in hun situatie gebruikt kan worden maar het is ook interessant voor mensen die willen weten wat machine learning is en wat je ermee kunt doen. Misschien gaan ze Python en machine learning dan wel gebruiken op het werk of thuis want zoals je weet “Programmeren is Plezier”. Of de Engelse versie “Programming is Fun”.

Het gratis webinar van 26 april tussen 11:00 - 11:30 uur

Ben je na het lezen van dit interview met André enthousiast geworden over zijn gratis webinar? Klik dan snel op deze link voor meer informatie en schrijf je in. André kijkt ernaar uit om zijn kennis over Python als Machine Learning met jou te delen!