Learnit Training
De leercyclus van Kolb
  • Kleine groepen
  • Covid-19 veilig
  • Ervaren docent
  • Online mogelijk
  • Praktische training

In de workshop zal onze trainer aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien wat de leercyclus inhoudt en hoe je deze kunt toepassen tijdens het leerproces.

Ja, ik wil meer weten

De leercyclus van Kolb

Wil je dieper ingaan op het leerproces? In de workshop De leercyclus van Kolb zal onze trainer aan de hand van pakkende praktijkvoorbeelden laten zien wat deze theorie inhoudt en hoe je deze kunt toepassen tijdens het leerproces.

Om een zo optimaal mogelijk leerproces bij iedereen op gang te brengen, biedt de leercyclus - of de cirkel - van Kolb een aantal essentiële handvatten. De Amerikaanse psycholoog Kolb onderscheidt vier fasen van leren; ervaring, reflectie, begripsvorming en experimenteren. Hij toont aan dat ieder mens op een voor hem specifieke wijze leert. Dat betekent dat er niet alleen door het opdoen van theoretische kennis wordt geleerd, maar ook door het handelen in de praktijk. Na het lezen van de theorie houdt het immers niet op: het toepassen van de theorie is de volgende stap. En ook de praktijkervaring op zichzelf volstaat niet in het leerproces; de reflectie ná de praktijk is zeker zo belangrijk. Op die manier word je gestimuleerd om op meerdere manieren te leren.

De leercyclus van Kolb is een cirkel die maakt dat er geen begin, maar ook geen einde is. We komen immers steeds in aanraking met nieuwe ervaringen en uitdagingen. Wat de eerste stap is, is niet belangrijk. Wél het doorlopen van de hele cyclus maakt dat we iets hebben geleerd. De leercyclus van Kolb laat zien dat er vanuit de theorie begonnen kan worden, maar ook vanuit reflectie. Het integreren van het opdoen van theoretische kennis, het toepassen ervan door het te doen én het reflecteren in één leerproces, levert een maximaal leerrendement op.

Na afloop van de workshop heb je meer inzicht gekregen in het leerproces van jezelf en van anderen, met als resultaat een hoger leerrendement.

Doelgroep

De workshop is bij uitstek geschikt voor mensen die zich bezig houden met trainen en opleiden en hun didactische vaardigheden willen verrijken.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Referenties

De cursus De leercyclus van Kolb is beoordeeld met een gemiddelde van 8.5.

"De training werd gegeven in een goed tempo, waarbij de cursisten goed konden meekomen. Het was geen grote groep, waardoor er genoeg ruimte was voor het individu. De stof was in een logische volgorde, waardoor je door verder te gaan in de training de basis goed bleef herhalen, waardoor deze bij blijft."

"Een prima training op een mooie locatie. De persoonlijke aanpak van de trainer zorgt ervoor dat het niet verveeld. Ik heb er veel van geleerd."

"I have very good impression of the content of the training and specially of the trainer"

"Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven."

"Ik vond alles goed! Perfect"