Gratis cursus Leidinggeven

Learnit biedt deze online cursus Leidinggeven gratis aan als downloadbare PDF. U kunt natuurlijk ook bij ons onder begeleiding een meer omvattende Leidinggeven volgen.

De maatschappij verandert, dus ook bedrijven en organisaties. Mensen worden mondiger, blijven niet meer hun leven lang bij een organisatie, maar ze doen ervaring op bij meerdere bedrijven. Hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw medewerkers binnen boord houdt?

Voor veel leidinggevenden is veranderen moeilijk, vooral als je 'het altijd zo gedaan hebt'. Maar niet veranderen is nog veel moeilijker. ‘De baas spelen’ wordt niet meer geaccepteerd. Dus eigenlijk is er geen keus. Kies voor leidinggeven vanuit kracht en niet vanuit macht. Vanuit wie je bent en niet vanuit een rol die je speelt. Het werkt motiverend en stimulerend. Niet alleen voor je medewerkers, maar ook - en misschien wel het meest - voor jezelf.

Een leidinggevende geeft leiding en dat is een dagtaak. Dat wil zeggen dat voor alle taken mensen worden ingehuurd die capabel genoeg zijn of worden om het werk waar ze voor aangenomen zijn naar behoren te vervullen. Daar speelt een leidinggevende een belangrijke rol in. Het is de taak van een leidinggevende om een team te smeden van professionals die elkaar aanvullen en die elkaar zeker niet in de weg lopen of elkaar willen aftroeven.

Je bent als leidinggevende de inspirator, motivator en coach. Niet vanuit een ivoren toren, maar tussen de mensen aan wie je leiding geeft. Daar gebeurt het, daar blijf je op de hoogte en daar wordt geaccepteerd dat jij de leiding hebt als je dat op de juiste manier doet. Een leider die niet uitsluitend vraagt, maar ook geeft, die zich niet alleen verantwoordelijk voelt voor de organisatie, maar ook voor iedere medewerker apart is een leidinggevende van deze tijd.

In deze gratis cursus van Learnit Training komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod. Dit zijn:

Inhoud:

  • Missie en visie
  • Leiderschapsstijlen
  • Beïnvloedingsvaardigheden

Google referenties over learnit

Trainer

Volg deze cursus met een trainer.

Volgen met trainer

PDF downloaden

Deze gratis cursus is als PDF te downloaden

Download PDF

Onze gratis trainingen en webinars

Je eigen motivatie en inzet zijn voorwaarden om jezelf iets nieuws eigen te maken. Met zelfstudie kun je een heel eind komen. Learnit wil daaraan bijdragen door waardevolle content zoals gratis webinars en cursussen aan te bieden. Op deze manier kun jij kennis maken met nieuwe leergebieden. Heb je eenmaal een start gemaakt dan kan het zijn dat je ontdekt dat er ook veel voordelen zitten om een training bij Learnit te gaan doen onder begeleiding van een ervaren trainer.

  • Je bent een aantal dagen dedicated aan het werk met je leerdoelen en zult hierdoor sneller progressie maken
  • De trainer helpt je over hobbels heen en ziet jouw blinde vlek
  • de trainer kan onderzoeken wat je leerdoelen zijn en je de kortste leerroute wijzen
  • Je kunt situaties uit de praktijk echt goed oefenen tijdens de training
  • Je leert andere deelnemers kennen die interesse in hetzelfde onderwerp hebben

Kortom je bereikt veel meer in kortere tijd.

De gratis trainingen zijn geschikt voor thuisstudie, omdat je ze online als pdf kunt downloaden. Het aanbod van de gratis trainingen bestaat uit IT en Communicatie & Management trainingen. Wilt je nog meer leren over deze onderwerpen of staat het onderwerp waar je over wilt leren er niet bij? Kijk dan bij onze trainingen.