Learnit Training

Gratis cursus Leidinggeven

Learnit biedt deze online cursus Leidinggeven gratis aan als downloadbare PDF. U kunt natuurlijk ook bij ons onder begeleiding een meer omvattende Leidinggeven volgen.

De maatschappij verandert, dus ook bedrijven en organisaties. Mensen worden mondiger, blijven niet meer hun leven lang bij een organisatie, maar ze doen ervaring op bij meerdere bedrijven. Hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw medewerkers binnen boord houdt?

Voor veel leidinggevenden is veranderen moeilijk, vooral als je 'het altijd zo gedaan hebt'. Maar niet veranderen is nog veel moeilijker. ‘De baas spelen’ wordt niet meer geaccepteerd. Dus eigenlijk is er geen keus. Kies voor leidinggeven vanuit kracht en niet vanuit macht. Vanuit wie je bent en niet vanuit een rol die je speelt. Het werkt motiverend en stimulerend. Niet alleen voor je medewerkers, maar ook - en misschien wel het meest - voor jezelf.

Een leidinggevende geeft leiding en dat is een dagtaak. Dat wil zeggen dat voor alle taken mensen worden ingehuurd die capabel genoeg zijn of worden om het werk waar ze voor aangenomen zijn naar behoren te vervullen. Daar speelt een leidinggevende een belangrijke rol in. Het is de taak van een leidinggevende om een team te smeden van professionals die elkaar aanvullen en die elkaar zeker niet in de weg lopen of elkaar willen aftroeven.

Je bent als leidinggevende de inspirator, motivator en coach. Niet vanuit een ivoren toren, maar tussen de mensen aan wie je leiding geeft. Daar gebeurt het, daar blijf je op de hoogte en daar wordt geaccepteerd dat jij de leiding hebt als je dat op de juiste manier doet. Een leider die niet uitsluitend vraagt, maar ook geeft, die zich niet alleen verantwoordelijk voelt voor de organisatie, maar ook voor iedere medewerker apart is een leidinggevende van deze tijd.

In deze gratis cursus van Learnit Training komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod. Dit zijn:

  • Missie en visie
  • Leiderschapsstijlen
  • Beïnvloedingsvaardigheden