Learnit Training
Cursus Omgaan met lastige mensen Live Online
 • Leer de oorzaken van lastig gedrag kennen
 • Herken valkuilen en potentiële problemen, zodat je hier vroegtijdig op in kunt spelen
 • Word bewust van je eigen rol in interactie
 • Krijg grip en controle tijdens probleemsituaties
 • Leer effectief om te gaan met lastige mensen

Wat voor beroep je ook uitoefent, iedereen heeft weleens te maken met lastige mensen. In onze tweedaagse training leer je niet alleen om te gaan met lastig gedrag, maar ook te begrijpen waar lastig gedrag vandaan kan komen. Je krijgt meer inzicht in de andere partij, maar ook in jouw eigen communicatiestijl. Je leert bekende valkuilen te omzeilen en te herkennen wanneer de omgang met iemand onprettig dreigt te worden, waardoor je grip kunt krijgen op de situatie.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Omgaan met lastige mensen Live Online

Wat voor beroep je ook uitoefent, iedereen heeft weleens te maken met lastige mensen. Het zal je niet helpen om deze mensen zo veel mogelijk te negeren of te blijven hopen dat deze mensen ooit zullen veranderen. Het is zaak om zélf een actieve rol aan te nemen in het vinden van een acceptabele omgangsvorm. Door op een professionele manier met lastige types om te gaan, komen jouw werkplezier, productiviteit en het functioneren van je team niet in gevaar.

In de training Omgaan met lastige mensen leer je niet alleen om te gaan met lastig gedrag, maar ook te begrijpen waar lastig gedrag vandaan kan komen. Je krijgt meer inzicht in de andere partij, maar ook in jouw eigen communicatiestijl. Met deze informatie komen vaak al nieuwe, creatieve oplossingen in zicht. In de training passeren verschillende typen lastige mensen de revue en wordt onderzocht op welke manieren je met ze kunt omgaan. Ook leer je bekende valkuilen te omzeilen en te herkennen wanneer de omgang met iemand onprettig dreigt te worden. Negatieve interactiepatronen worden vervangen door productieve, zodat je grip kunt krijgen op de situatie.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Verschillende type lastige mensen: Met wat voor soort lastige mensen heb jij te maken, privé of tijdens je werk?

 • Wat maakt iemand een lastig persoon om mee om te gaan?: Leer de focus te leggen op aanwijsbaar (probleem)gedrag, in plaats van op de persoon.

 • Hoe communiceren we met elkaar?: Inzicht in hoe het communicatieproces werkt.

 • Referentiekader van jezelf en referentiekader van de ander: Iedereen zit anders in elkaar en reageert daardoor anders op situaties. Je hier bewust van worden helpt je bij het inleven in de ander.

 • Onderscheid maken tussen waarnemingen en interpretaties: Door welke bril kijk je naar een situatie? Wat zijn feiten en wat vul je (onbewust) zelf in?

 • Kernkwaliteiten en kernkwadranten: Je kunt effectiever communiceren als je weet wat je kwaliteiten, valkuilen en allergieën zijn.

 • Aanleidingen voor lastig gedrag: Valkuilen en potentiële problemen herkennen, zodat je hier vroegtijdig op in kunt spelen.

 • Je eigen rol in lastige situaties: Wat is jouw voorkeursgedrag en hoe stel jij je op ten opzichte van anderen?

 • Assertiviteit: Hoe kom je op voor je eigen belangen, zonder over de belangen van de ander heen te lopen?

 • Omgaan met stress en weerstand: Krijg en behoud grip op de situatie.

Resultaten

Na de training:

 • weet je waar lastig gedrag vandaan kan komen;
 • kun je valkuilen en potentiële problemen vroegtijdig herkennen;
 • ben je je bewust van je eigen rol in interactie;
 • weet je grip en controle te houden tijdens probleemsituaties, waardoor je
 • effectiever kunt communiceren met lastige mensen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met lastige mensen, zowel op professioneel als persoonlijk niveau.

Werkwijze

 • Maatwerk staat bij ons centraal: door een telefonisch intakegesprek inventariseert de trainer jouw persoonlijke leerdoelen. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.
 • We vinden een veilige trainingssfeer belangrijk, omdat je je prettig moet voelen bij het experimenteren met nieuwe kennis en vaardigheden.
 • We geloven sterk in het doen en ervaren, in plaats van vertellen over de inhoud van trainingen, waardoor al onze trainingen actief van aard zijn.
 • Om de kwaliteit van de training te kunnen garanderen, hanteren wij voor de training een maximale groepsgrootte van acht deelnemers, zodat we het leereffect en rendement kunnen waarborgen.
 • Bij open inschrijvingen zorgen we voor de benodigde faciliteiten, zoals een comfortabele ruimte en koffie-, thee- en lunchvoorzieningen.

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 800,-

btw 21%

€ 168,-

Totaal incl. btw

€ 968,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Omgaan met lastige mensen Live Online is beoordeeld met een gemiddelde van 8.5.

"Prima, korte en toch complete basiuscursus."

"Training op maat! Vanuit de intake is de training aangepast op onze (mijn) wensen. De training sluit mooi aan op de praktijk."

"Prima training"

"In een kort tijdsbestek, helaas was ik de tweede dag verhinderd, heb ik hele praktische toepassingen geleerd."

"Super leerzaam, stapsgewijs opgebouwd en goed te begrijpen voor mensen die hier nog geen kennis van hebben."