Ontdek je ware potentieel en word gelukkiger in je werk met onze cursus zelfreflectie. Leer je sterktes en zwaktes kennen, boost je zelfvertrouwen en verminder stress.

 • Word productiever en gelukkiger in je werk
 • Inzicht in wie je bent, hoe je denkt en handelt
 • Neem de verantwoordelijkheid voor jouw gedrag
 • Herken belemmerende overtuigingen en gedachten
 • Leer beter omgaan met lastige werksituaties en conflicten

Productiever en gelukkiger in je werk door zelfreflectie

Goed in je vel zitten en je werk met plezier doen. Dat is niet alleen belangrijk en waardevol voor jou, maar ook voor je werkgever en collega’s. Als je werk maakt van je dromen, talenten en idealen kun je dit bereiken. Door jezelf verder te ontwikkelen en daarmee ook je organisatie laten groeien. Hoe je dat doet? Met zelfreflectie!

Zelfreflectie geeft je inzicht in je sterke en zwakke eigenschappen en creëert een realistisch zelfbeeld. Verder leer je om eerlijk en kritisch over je eigen handelen te zijn en te leren van je fouten. Dit helpt je meer zelfverzekerd en minder gestrest in het leven te staan. Productiever en gelukkiger in je werk te worden. En minder risico op bijvoorbeeld een depressie of burn-out te lopen.

Wat is zelfreflectie?

Bij zelfreflectie houd je jezelf als het ware een spiegel voor. Je onderzoekt wie je bent, hoe jij je gedraagt in bepaalde situaties en welk effect jouw gedrag heeft op anderen.

Zelfreflectie kost tijd. In het drukke en haastige leven van alledag kan het bijna als een onmogelijke opgave voelen om ruimte te creëren om na te denken. Inzichten te krijgen. In verbinding te komen en blijven met jezelf. Alleen dan kun je groeien. Daar is moed voor nodig, om die tijd te nemen.

Inhoud training Zelfreflectie

Welke opvattingen, overtuigingen en (voor)oordelen bepalen jouw gedrag? Wat zijn je kwaliteiten en waar liggen mogelijkheden om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen? In de cursus Zelfreflectie leer je jezelf waarnemen. Van een afstand, objectief en zonder oordeel kijk je naar jezelf en ontdek je meer over wie je bent, wat je doet, hoe je dat doet en waar jouw gedrag vandaan komt.

Tijdens twee trainingsdagen onderzoek je jezelf. Aan de hand van bewezen zelfreflectie methodes, zelfreflectie oefeningen en zelfreflectie vragen ontdek je welke gedachten, opvattingen, overtuigingen en (voor)oordelen jouw gedrag bepalen.

Onderwerpen cursus Zelfreflectie

Tijden de training Zelfreflectie komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

Wie ben jij?

 • Hoe werk jij als persoon?
 • Welke keuzes maak je?
 • Welke vaardigheden moet je inzetten (in mijn werk)?
 • Welke opvattingen en gedachten heb je over jezelf?
 • Hoe voel je je daarbij?

Jouw kernkwaliteiten

 • Johari-window (kernkwaliteiten): hoe communiceer je en presenteer je jezelf? Welke eigenschappen van jou zijn openbaar en welke niet?
 • Van blinde vlek naar open ruimte: feedback vragen
 • Van verborgen gebied naar open ruimte: open communiceren

Persoonlijk leiderschap: zet jezelf in je kracht

 • Dramadriehoek / winnaarsdriehoek: neem je de verantwoordelijkheid voor mijn gedrag of laat je een situatie aan anderen over?
 • Persoonlijk leiderschap: hoe kom je van de dramadriehoek naar de winnaarsdriehoek? Wat is jouw rol binnen de organisatie en die van mijn collega’s en hoe pak je die?
 • Praktische handvatten om jezelf in je kracht te zetten.

Grip op je gedrag

 • RET-stappenplan: vervang belemmerende overtuigingen door helpende overtuigingen
 • Overdrachts- en projectiemechanismen: hoe overtuigingen en gevoelens een werkrelatie onbewust kunnen beïnvloeden.

Praktische zelfreflectie methoden

 • Onderzoek een situatie met de STARR-methode
 • Feedback vragen: zo doe je dat
 • Zelfonderzoek met een SWOT-analyse
 • Vormen van zelfevaluatie.

Doelgroep

Heb je vaak conflicten op je werk of loop je vast? Zit je niet goed in je vel of wil je jouw persoonlijke functioneren onder de loep nemen en verbeteren? Of je nou wel of niet anders met specifieke situaties op het werk wilt leren omgaan, de cursus Zelfreflectie is geschikt voor iedereen die zich op het professionele vlak verder wil ontwikkelen.

Werkwijze

De training Zelfreflectie is volledig op maat. Je begint met een intakegesprek via telefonisch of per mail en daarna volg je twee trainingsdagen.

Tijdens de training als tijdens de coachingsessies werken we met metaforen om bepaalde situaties en jouw emoties en gedrag duidelijker te maken. Aan de hand van oefeningen en specifieke vragenlijsten leer je jezelf steeds beter kennen.

Resultaten

Na afloop van de cursus Zelfreflectie:

 • heb je een beter beeld van hoe jij in elkaar zit als persoon, welke keuzes je maakt, welke vaardigheden je bezit en hoe je denkt en voelt over jezelf
 • weet je wat jouw kernkwaliteiten zijn en of anderen die (her)kennen
 • kun en durf je actief om feedback te vragen bij anderen
 • kun je jouw gedrag en reactie zelf evalueren aan de hand van onder meer de STARR-methode
 • weet je wat de dramadriehoek en winnaarsdriehoek inhouden en hoe je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor jouw gedrag in een situatie
 • herken je overdrachts- en projectiemechanismen en weet je welke invloed ze kunnen hebben op een (werk)relatie
 • kun je met een praktisch RET-stappenplan belemmerende overtuigingen loslaten en vervangen door helpende overtuigingen
 • heb je meer zicht op waar je jezelf blokkeert en weet je wat je moet doen om je handelen en denken weer in beweging te krijgen
 • kun je aan de slag met praktische handvatten om jezelf in je kracht te zetten
 • kun je in bepaalde situaties sneller duidelijkheid krijgen en betere beslissingen nemen 
 • ben je in staat jezelf beter te manifesteren en je doelen duidelijker uit te dragen.

Voorkennis

Voor de training Zelfreflectie is geen specifieke voorkennis nodig.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Beschikbare data

Wanneer wil jij starten?

vr 28 jun & vr 12 jul 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 26 jul & vr 9 aug 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

di 8 & di 22 oktober 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 20 dec 2024 & vr 3 jan 2025

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 28 jun & vr 12 jul 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

ma 2 & ma 16 september 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

wo 13 & wo 27 november 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

ma 27 jan & ma 10 feb 2025

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 26 jul & vr 9 aug 2024

Online
€ 1150,- excl. BTW
Toon alle startdata

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Beschikbare data

Wanneer wil jij starten?

vr 28 jun & vr 12 jul 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 26 jul & vr 9 aug 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

di 8 & di 22 oktober 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 20 dec 2024 & vr 3 jan 2025

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 28 jun & vr 12 jul 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

ma 2 & ma 16 september 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

wo 13 & wo 27 november 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

ma 27 jan & ma 10 feb 2025

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 26 jul & vr 9 aug 2024

Online
€ 1150,- excl. BTW
Toon alle startdata

 

Locatie
Datum
Reset filters

2 trainingsdagen

Amsterdam

vr 28 jun & vr 12 jul 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 26 jul & vr 9 aug 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

di 8 & di 22 oktober 2024

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

vr 20 dec 2024 & vr 3 jan 2025

Amsterdam
€ 1150,- excl. BTW

Rotterdam

vr 28 jun & vr 12 jul 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

ma 2 & ma 16 september 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

wo 13 & wo 27 november 2024

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

ma 27 jan & ma 10 feb 2025

Rotterdam
€ 1150,- excl. BTW

Online

vr 26 jul & vr 9 aug 2024

Online
€ 1150,- excl. BTW

Geen geschikte startdatum? Stuur ons een datumverzoek. Dan bekijken we samen hoe we toch aan jouw trainingsvraag kunnen voldoen.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Zelfreflectie referenties - Gemiddeld cijfer 8.6

 • “Learnit Training is in staat in korte tijd je organisatie te leren kennen en bij trainingen snel tot de kern door te dringen.”

  J. Dullaart, Cees Advocaten
  Beoordeling 8.2
 • "Prima training"

 • "Goede inhoudelijke training; toegesneden op de vraag van de cursist."

 • "Zeer goede training die in de praktijk is toe te passen."

 • "Een prima training op een mooie locatie. De persoonlijke aanpak van de trainer zorgt ervoor dat het niet verveeld. Ik heb er veel van geleerd."

  Learnit referenties

  Bekijk alle trainingen