Gespecialiseerde trainers
Hoge beoordeling
Flexibel aanbod

Delegeren

Door meer of slimmer te delegeren kun je je beter concentreren op de grote lijnen binnen je organisatie, waardoor je vaker doelstellingen op een hoger niveau realiseert. Je krijgt niet alleen meer betrokken en gemotiveerde medewerkers door goed te delegeren, maar ook meer bewegingsvrijheid! In onze tweedaagse training delegeren testen en verbeteren wij je delegatievaardigheden.


Leidinggeven

Om een goede leidinggevende te zijn, moet je jezelf goed kennen. Zelfreflectie is hierbij essentieel en het is de kunst om een balans te vinden tussen je uitspreken, durven confronteren, feedback te geven en door te pakken. Maar ook: geduldig zijn, op je handen kunnen zitten wanneer nodig en het eigenaarschap bij je medewerkers te laten. Alleen dán kun je de resultaten scherp voor ogen blijven houden, de relatie respecteren en met een goede dosis energie (en wat humor!) deze bijzondere functierol vervullen. In onze driedaagse training Leidinggeven krijg je inzicht in je eigen leiderschapsstijl en hoe je medewerkers inspireert en motiveert. Je ervaart en verdiept vaardigheden en technieken in verschillende gesprekssituaties en reflecteert op je eigen handelen.


Leidinggeven aan vrijwilligers

De begeleiding van vrijwilligers is, meer dan bij een gebruikelijke werkrelatie, gebaseerd op gelijkwaardigheid en respect. Van vrijwilligers moet je het hebben en één van de belangrijkste zaken is dat zij zich gewaardeerd voelen. Dat maakt het aansturen soms lastig. In onze tweedaagse training leer je wat je motiveert, welke stijl van leidinggeven je hebt en hoe je de kwaliteit van vrijwilligerswerk kunt bewaken en verbeteren.


Situationeel leidinggeven

Situationeel leidinggeven houdt in dat je afhankelijk van de taak én wie je tegenover je hebt kiest of je begeleidt, instrueert, coacht of delegeert. In onze tweedaagse training leer je vaardigheden op het gebied van je durven uitspreken, op een juiste wijze feedback geven, doorpakken indien nodig, geduldig zijn, op je handen zitten, omgaan met conflicten, het eigenaarschap stimuleren, doorvragen en empathisch reageren. Op deze manier kun je met een goede dosis energie de bijzondere rol van teamleider vervullen.


Referenties

Wat anderen zeggen over onze trainingen.

“Goede training die theorie omzet in praktijk met veel interessante onderwerpen en werkmodellen die men kan meenemen naar de dagelijkse werkvloer.”

E. Philips, Joico Europe - Leidinggeven
Beoordeling 8.4
“De eerste kennismaking met Learnit Training doet naar meer smaken!. Ik kijk terug op een waardevolle training.”

G. van de Groep, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland - Leidinggeven aan vrijwilligers
Beoordeling 8.2
“De training was zeer leerzaam en verschaft veel inzichten! Het leert je anders kijken naar jouw manier van leidinggeven en communiceren met vrijwilligers! Zeker toepasbaar in de praktijk!”

I. Scholten, Driestroom - Leidinggeven aan vrijwilligers
Beoordeling 8.0
“Leuke, leerzame training. Duidelijke uitleg en voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.”

I. Verkerk, NKC - Leidinggeven aan vrijwilligers
Beoordeling 9.0
“Ik heb de training ervaren als een eye opener. Naast de theorie die erover bestaat heb ik vooral mezelf leren kennen. Ik kan situaties nu beter analyseren en daarop inspelen. Het is mij echt een top tijd geweest!”

H. de Groot, Van Wijk & Boerma Pompen B.V. - Leidinggeven
Beoordeling 8.4
“De training van Learnit Training was goed afgestemd op onze werksituatie, waardoor de toepasbaarheid goed is. Ook plezierig (vorm) gegeven.”

E. Klaassen, Gevangenenzorg Nederland - Leidinggeven aan vrijwilligers
Beoordeling 7.4

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

Gespecialiseerde trainers

Hoge beoordeling

Flexibel aanbod